Minnen

Har varit dåligt med inlägg nu ett tag för jag har inte fiskat någonting tyvärr. Tänkte bara meddela all trogna fans att jag lever! Haha skoja bara.
Ska försöka pallra mig ut här någon dag, är verkligen dags nu. Längtar efter Lak fiske faktiskt!! Helt sjukt mycket också, för det blev det ju inget av med i år, med tanke på att isen inte behagade komma. Uchs, så i December när det är dags igen då har det allså gått 2 år sedan jag fiskade Lake sist !!!!!! Är ju helt sjukt!
Fick en lake för några år sedan som vägde precis över 4 kg, och jag läste i fen fisketidning att den varit värd "silvermedalj". Och det hade jag ju ingen aning om så det skickade jag ju inte in. Inte för att jag vet vad man får för "pris".

Pappa fick en gädda för ett antal vintrar sedan när han pimplade efter Sik. Gäddan högg på den lilla kroken under blänket. Han kämpade och kämpade och tillsist fick han upp en på ca 11 kg. Bra gjort med tanke på att linan var så tunn så det var tvungen att vara försiktig.

Fick inte lite fiske prat i detta inlägg i alla fall!

Får ni nån fisk där ute??

2008-04-23

Pippiplåster och bäbis fisk

Fiskade i dag. Fiskade från lakholmen och utåt mot "häröa" och sedan ner mot baggerud och sedan tillbaka till Lakholmen. Fick endast en liten stackare på ca 1 kg så den fick simma vidare. Annars va det dött. Solen sken och det blåste väl runt 5 m/s som mest. Var ca 10 båtar till som körde vad vi såg. Kanske låg fler neråt kilsudde?

På tal om ingenting så kan jag nämna pappas självspricka i tummen och hans manliga plåster som han hittat :)


2008-04-20 Gäddfiske

Vi sjösatte i går vi Kapurja och körde till Ölmeviken i hopp om att dra lite gädda. Vi hade då en tanke på lekperioden... MEN det hade inte Gäddan för de va inte hemma. Inte så mycket som ett hugg runt vassarna på flera timmar. Och det borde väl vara omöjligt så här års?  200 bottennapp fick vi till på köpet också.
Vi drog tillbaka till Hjalmarsundet och fick 5  små där. Men de låg inte över 2 kg. Vi fiskade oss till vikne där båten ska ligga i sommar och parkerade den vid bryggan. VÄdret var superfint i a f !
Har ju inte så mycket fiskebilder att visa då som ni förstår och i brist på det tog jag ett kort på min hand där nagelack och rulle matchar. SNYGGT VA!  Haha :D

     

Båttvätt :)

Har varit duktig och tvättat utsidan på båten i dag i stormen :)
(gjorde insidan förra veckan, och fy fan det va ingen fin syn innan vill jag lova)
vi har lagat lite småskador också, och nu är det bara lite bottenfärg som saknas och även lite polering kanske.
Ska fiska gädda på Söndag troligen och då får sig Ölmeviken ett litet besök.
Efter det så parkerar vi båten vid bryggan för första gången i år. Och där kommer den ligga tills i höst.

Tänkte bara ägna ett ord åt min älskade katt Lina som kommer att somna in nu i kväll. Hon blev 19 år och jag kan inte säga annat än att jag kommer att sakna dig!

image37

2008-04-15 ; Vårdag

Pappa och jag tog en tur, åkte ut vi halv 12 och åkte hem vid halv 5. Hade inte tid att köra längre. Solen sken och det var riktigt varmt. Hade tyvärr inte ett hugg på hela dan. Såg dock 2 andra båtar iaf som fick upp  varsin.
I stort sett alla båtar låg runt olyckan fast en bra bit ut i sjön Det va nog runt 20 stycken ute. En himla massa mysko nät fanns också.

Själv drog vi ända ner till Lakholmen och sen tillbaka. Men som sagt inget hugg. skall nu ägna resten av kvällen och veckan åt min himla C-uppsats som aldrig behagar blir korrekt!!! Fan om man kunde försörja sig på att fiska, det vore nått det!

Har även provat ett nytt hemligt "vapen" i dag. Dock ingen vidare krut i det än :D Men jag känner på mig att det ska gå.


2008-04-11

Vi startade kl halv 8 ca. Drog ned mot Kilsudde och fick där ett litet hugg på en nya Tomicen som vi fått från Team Fettfena. Fisken satt inte kvar tyvärr. Efter det så hände det inte så mycket, vi drog upp mot Olyckan där Fettfena fått en på 7,8 kg. I slutet av dan så högg det äntligen på en för oss! Det va vi värda. En 4,2 kg Lax. 5 meter ned på djupriggen. Tog på en Blå Yo-Zouri. efter det va vi tvungen att bege oss hemåt för andra plikter kallade. Synd det kanske, för Janne Fettfena ringde och sa att de fått ytterliggare 2 till, och han sa att det verkade som om de började komma igång, hoppas ni fick fler.

Vädret var helt underbart. Håller förresten på att provar ett TOPPHEMLIGT bete!! Kan tyvärr inte säga vad det är för då blir jag nog bannlyst från fiskvärden :D Betet funkade inte i dag, dock va halva borta när jag drog upp, så någon liten fisk har varit intresserad iaf! Ska prova fler gånger för jag har en känsla för detta magiska bete!!

image32

image33

Nya toppskallar!

Har fått toppskallarna jag beställde från Team T.o.p.p. de var riktigt fina och jag hoppas de kommer i vattnet på fredag. Beställde 2 st men det va 3 paketet, det är snälla grabbar det! :D Fick med en extra som heter melon. De tyckte färgen på den passade vårat team bra.
Är sjukt sugen på att fiska Blue Marlin. Min dröm verkligen .Följer med spänning Team Api gängets äventyr! ska bara vinna på lotto först och sen drar jag!
skulle vilja ha en rosa trollinbåt också, men man kan ju inte får allt :D


Ny Tomic och snygg rulle

Har fått min Tomic i dag, som Team Fettfena så snällt har skänkt till mig! TACK! De säger att det är en super vobbler och det tvivlar jag inte på! Ska bli kul att testa den nästa gång jag kommer ut!

Mamma är snäll också. Fick en ny rulle av henne i dag. Min drömrulle som ni kanske förstår på färgen :D Tillhörande spö kommer om några veckor. Så nice!


Superdag och lite otur! 2008-04-03

Hade en helt underbar dag på sjön med toppenväder som resulterade i lite solbränna på näsa och kinder :) Vi åkte ut vi ca halv 9. Klockan 10.10 hade vi första fisken i båten 2.7 kg. Högg på Abu Garcia Tomentor. Fick en fisk i bonus också, kolla bilden så förstår ni.

20 minuter senare hade vi nummer 2 i båten 2.3 kg. Ca 7 meter på rigggen.Tog på Coton Corell Ripplin Red Fin. Linus drillade dessa.

12.37 högg det på ordentligt och nu var det pappas tur att drilla silver. Han kände att den var fin och när den kom till båten så uppskattade vi den till ca 8 kg. Ett helt magnifik öring simmade omkring i vattnet, ingen fettfena. Hans färger var galet fina. Men vad hjälper det när fisk j*veln skakade på huvudet och lossnade. Såååå himla tråkigt!!! Pappa var värd den fisken! Den högg i alla fall på en lila ledad strike pro (bra skit).

Sen blev det lugnt. vi satt och pratade och pappa sa, "räkna till fem så hugger det". ETT, TVÅ, TRE, FYRA, FEM... och visst tusan hugger det. Dock ingen fisk som behagade fastna på kroken ordentligt.

Det hände lite andra saker under dagen också. Pappa lägger i spö utan vobbler, enbart en stängd nål, kör med detta nån timme och han blir lagomt fundersam när han tar upp spötet och se vad han har gjort. Amatör?! hahah
Sen så tappar han kaffekoppen i sjön också. Inte riktigt hans dag va?
Men som vi i TeamRosa resonerar, inte behöver man vara perfekt inte!!! Man får så mycket roligare om man inte är det!


Byta hobby kanske??!!

Börja lägga pussel kanske?

Alltså, det blir allt segt ibland. Fiskade i dag  och vi körde tomt IGEN! Vad gör vi för fel. Visst, vi har inte alla moderna finesser, men ändå. Fisken måste ju ändå vara hungrig vid våran båt, de lär väl inte märka skillnad på oss och "proffsen".. eller?!
Vi provade allt i dag, Gulp, bomber, Strike Pro, självlysande, uv, Jensen, Rapala, Cotton Cordell, Candy (skeddrag), Plugg, Flax, blinkande attraktor, provade alla djup som finns typ. Körde i medvind och motvind, körde sick sack, fort, långsamt.

Körde vid lakholmen och kilsudde!!! Men inget, jo ett hugg på gulpen som dock ej fastnade.

Dimma fick vi också till på köpet, och bleken och nordan. De tre grejerna som pappa verkligen inte förknippar med bra laxväder.

Jag är trött kall och luktar gulp!

Hoppas ni andra har mer tur!

Skåda denna albinoregnbåge!

image24

RSS 2.0