Äntligen Lake! 3-1 Linda

Tog en tur till Ölme för att prova Laklyckan där. Och visst börjar de komma igång! Pappa fick upp 1 och tappade en i hålet. Jag fick ju så klar 3 st och tappade 3 i hålet. Pappa är ju väldigt noga med att påpeka att hans var störst i dag, närmare 3 kg gissar han på :D Min största låg på 1,5kg ca. Tänkte slå mitt rekord som ligger på 4 kg i år.Lake är verkligen det roligaste fisket tycker jag!
Satt där och tittade på raketer som folk redan börjat att smälla över Kristinehamn. Har även kommit underfund med att, från det att man ser fyrverkeriet på himlen, tar det 12 sekunder innan ljudet når Åsviken.
Mina stövelvärmare är oehört bra än så länge! Inga kalla små tår än!

Tar en fisketur i morgon vid lunch också tror jag!

          Vacker fisk!

          

Dan efter doppardan

Eftersom det inte skulle finnas tid för Lakfiske för min tid i dag på eftermiddagen (pga tvättid) så tog jag och Linus en sväng på förmiddagen i stället. Inte för att jag har fiskat Lake denna tid på dygnet nån gång innan, men det måste ju funka det med tycker jag. Vi åkte ner och satt ett par timmar. Solen sken och det var riktigt skönt ute! Kände dock ingen fisk.  Va ju tvungen att titta till pappas "plumshål" också. Han hade varit där tidigare på morgonen och hämtat hem utrustningen som satt fastfrusen sedan igår! Han hade även lagt dit en tallruska så inte fler skulle trilla i där, innan isen frusit till mer.Pappa fiskade en sväng på kvällen och han hade bara ett "känn".
Hoppas verkligen att isen ligger kvar hela Januari ut!!!
Har fått värmesulor i julklapp! Med hjälp av 4 AA batterier i en dosa som man fäster på stöveln så blir sulan varm i tån Så skönt!


Dopp i grytan? Sjön?!

Äntligen, efter 2 års väntan, kom äntligen den is som gör det möjligt för oss att fiska Lake! Ungefär från nyår och en månad framåt så finns laken att fånga för oss. Som sagt tog vi premiären i dag. Isen var i tunnaste laget får man väl säga, ca en tum som pappa säger. Eller "Den är så tunn så jag kan pissa igenom den!".
Dumdristiga eller fisketokiga kan ju de lärde tvista om, MEN vi orkade inte vänta längre, med tanke på att förra året så behagade aldrig isen att komma vid rätt tid.
Vi gav oss ner till viken vid kvart i fyra. Det knakade fint, men med tanke på kärnisen, så är det lugnt (haha).
Vi började hugga upp lite hål. När man satte runt hålet så sjönk isen sakta men säker där man satt. Och efter en liten stund så sitter man i flera cm vatten och då är det dags att byta hål ett tag.
Efter en stund får pappa på årets första en ca 3 kg som satte sig i iskanten. Det va ju fan, men ändå skönt att veta att de redan är inne. Efter en halvtimme är det min tur, att även jag sätta min i iskanten :)
Jag tittar bort mot pappa som sitter i en trevlig liten pöl av vatten och påpekar att han nog borde byta plats en stund (eftersom vattnet äter upp den lilla is som finns). Detta tyckte han lät s en fin idé och reste sig för att gå, och då säger det PLASK! Isen brister och där ligger han som en liten blöt sälunge som ropar på mamma. Som tur va så hade han flytoverall på sig. Jag kastade till honom snöret som satt på min fiskeutrustning och hjälpte honom upp ur vattnet.
Hans väska och min fiskeutrustning finns kvar på isen i kylan. Dessa får han gå och hacka lös i morgon. Inte värt att riskera ödet!?

På tal om nått helt annat, jag har fått JOBB efter min examen den 16:e jan!!!!!!

RSS 2.0